Baby 23 Nov 2019 Paulien

Alles wat je moet weten over biologische babyvoeding

Vanaf vier maanden mag je kleintje naast de borst- of flesvoeding ook vast voedsel beginnen eten. Een heuse mijlpaal in het leven van jouw kleine spruit. Maar dan moet je gaan kiezen welke soort fruit- of groentepap je gaat geven: zelfgemaakte, uit een potje, biologische, … Maar wat is dat precies, biologische babyvoeding?

Wat is biologische voeding?

Biologische babyvoeding wordt gemaakt van biologische ingrediënten. Logisch eigenlijk! Maar wat maakt een ingrediënt biologisch? Biologische producten smaken niet anders en zien er ook niet anders uit. Het is de manier waarop ze geproduceerd zijn, die verschilt!

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en met het welzijn van de dieren.  Alles gebeurt zo natuurlijk mogelijk. Dieren krijgen veel meer ruimte om rond te lopen en boeren gebruiken natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals spinnen, om andere insecten weg te jagen. Boeren die biologische producten produceren mogen sowieso geen pesticiden of kunstmest gebruiken.

Wat zijn de voordelen van biologische babyvoeding?

Babyvoeding moet voldoen aan een heleboel voorschriften, waaronder hele strenge regels met betrekking tot pesticiden. Bio babyvoeding is nog net wat milieubewuster omdat bij de productie meer rekening gehouden wordt met boer, grond en dier!

Bio staat dus ook voor rechtvaardigheid van boer tot consument. Als je bioproducten koopt, steun je ook de landbouwer die de ingrediënten verbouwt. Als je als ouder wat milieubewuster wil zijn, dan is bio babyvoeding een goed idee.

Waar vind ik biologische babyvoeding?

Biologische babyvoeding heeft dus een heleboel voordelen, maar waar koop je dat dan? Je vindt bio babyvoeding in verschillende speciaalzaken of je kan het zelf maken. Maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn, je vindt het namelijk ook in elke supermarkt.

Olvarit heeft een heel gamma aan biologische fruitpapjes met heel veel verschillende smaken. Zo kan je baby elke dag nieuwe fruitsoorten ontdekken en is ie nu al milieubewust bezig!

In samenwerking met Olvarit

Bronnen:

BioMijnNatuur

BioForumVlaanderen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over biologische babyvoeding
Sluiten