#bestebuik: “In jou schuilt mijn moedergevoel, mijn intuïtie, mijn ik”

Waarom wordt een zwangere buik geprezen en een mamabuik niet? Na zo’n intense periode verdient hij eigenlijk net respect en lof voor wat hij heeft verwezenlijkt. Bovendien huist in onze buik ook ons buikgevoel, waar we altijd mogen op terugvallen. Een dankwoordje is dus wel op zijn plaats. Deze keer delen we de woorden van Sarah, die zes weken geleden voor de tweede keer mama werd.

“Beste buik

Wat ik het allerliefste zie zijn mijn kinderen en jij hield hen veilig. Vanaf moment nul. Je voorzag hen van een warme veilige haven waarin zij konden dobberen. Alles maakte plaats voor hen, daar zorgde jij voor. Ik voelde hen zo vaak, dag en nacht, en ook daar was jij, soepel mee aan het deinen op hun ritme. De warme ballon die hun cocon was, die zorgde voor hun geborgenheid en die mij tegelijkertijd meer en meer attent maakte op hun komst.

En jouw betrokkenheid startte niet pas bij de bevruchting of stopte niet na de geboorte. Nee, in die lieve, rekbare, zachte, warme buik schuilt mijn moedergevoel. Mijn intuïtie. Mijn ik. Daar krioelen de vlinders. Daar wordt met man en macht een knoop gevormd als iets niet klopt. Daar zit mijn kern. Daar leeft mijn vertrouwen. 

Dus als ik ook maar één moment ongelukkig word van wat je nog niet terug bent geworden, strak en plat, herinner ik me aan wat jij nooit bent gestopt te doen. 

Bedankt beste buik. 

PS: Dit is een foto van 1 dag postpartum.”

Lees ook:
#bestebuik: “Je kreeg klappen, maar bleef vechten”
#bestebuik: “Jij verdient deze harde woorden niet”
#bestebuik: “Je gaf me de moed om de mama te worden die ik ben”
IN BEELD: Ode aan de postpartumbody
IN BEELD: Littekens na een keizersnede

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
#bestebuik: “In jou schuilt mijn moedergevoel, mijn intuïtie, mijn ik”
Sluiten