#bestebuik: “Ik ben trots op jou.”

Waarom wordt een zwangere buik geprezen en een mamabuik niet? Na zo’n intense periode verdient hij eigenlijk net respect en lof voor wat hij heeft verwezenlijkt. Bovendien huist in onze buik ook ons buikgevoel, waar we altijd mogen op terugvallen. Een dankwoordje is dus wel op zijn plaats. Deze keer delen we de woorden van Nathalie.

“Lieve zachte buik…

Na onze eerste teleurstelling had ik de hoop verloren, in mezelf en mijn lichaam. Hoop gekoesterd en weer verloren. Pijnlijke maanden, verdriet en wachten op nieuw leven,… Maar hoop doet leven!

Ik zag mijn lieve buik tweemaal prachtig groeien. Lekker rond en gezond. Onze eerste bevalling was overweldigend, maar je werd al heel snel weer de oude buik. Er waren geen kenmerken achtergebleven van het huisje dat we waren. Voor de tweede bevalling waren we enorm voorbereid. Regie in eigen handen, trots op mijn buik, trots op mijn lichaam! Bedankt moeder natuur. 

Mijn lieve zachte buik is niet meer de oude. Het was een warm nest voor 2 prachtige kinderen. En nu ook een geborgen zachte plaatsje om troost en veiligheid te vinden. 

Al moet mama hier soms nog aan wennen en een nieuwe garderobe aanschaffen…” 😏

Lees ook:
#bestebuik: “Jij verdient deze harde woorden niet”
#bestebuik: “Je gaf me de moed om de mama te worden die ik ben”
#bestebuik: “Je kreeg klappen, maar bleef vechten”
IN BEELD: ode aan de postpartumbody
IN BEELD: Littekens na een keizersnede

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
#bestebuik: “Ik ben trots op jou.”
Sluiten