Peuter 18 Jul 2019 Paulien

Deze sensibilisatiecampagne toont waarom je je moet insmeren als bescherming tegen de zon

Het Deense agency & Co. probeert al jarenlang op een luchtige manier duidelijk te maken hoe belangrijk het is om je in te smeren. Dat levert ook dit jaar een grappige maar ontroerend sensibilisatiefilmpje op.

Deense huidkanker

Het Deense agency & Co. richt zich in de eerste plaats op Denen. In het Noorden van Europa ligt het percentage van mensen dat huidkanker krijgt beduidend hoger dan in andere streken van het continent. Met de zomervakantie in het vooruitzicht, en dus de massale reizen naar zonnige oorden, hebben agency & Co. de handen in elkaar geslagen met de Danish Cancer Society en de nonprofit TrygFonden om opnieuw een sensibilisatiefilmpje tegen kanker te produceren. Resultaat? Wij grijpen alvast onze zonnecrème vast.

Help een kleine Deen

In het filmpje van dit jaar zie je een Deens kind dat op reis is in Spanje. Op zich geen rariteit, want wie wil er nu geen zonnigere oorden opzoeken tijdens zijn of haar vakantie? Maar toch loopt er vaak iets mis … Ramon, een plaatselijk Spaans vriendje van de kleine Deen, legt uit wat er fout gaat en vooral hoe je dat kunt vermijden. Wij zijn helemaal fan van zijn schattige accent.

Rode kreeftjes

Het sensibilisatiefilmpje tegen kanker bewijst nog maar eens waarom je je moet insmeren met zonnecrème als je van plan bent veel tijd in de zon door te brengen. Ja, je wil uiteraard vermijden dat je huid voelt alsof ‘ie in brand staat zodra je ook maar iets aanraakt, maar denk in de eerste plaats aan je toekomst en aan je arme huid die enorm lijdt als ‘ie verbrandt.

Help a Small Dane

Børn skal ikke have samme farve som rejerne i din paella. Ramon og hans venner har opsnappet, at 4 ud af 10 danske børn bliver solskoldet på ferien, og det v…

Kies meteen voor een kindvriendelijke zonnecrème als het op je oogappeltjes aankomt, let op de houdbaarheidsdatum en speel desnoods een speciaal spel terwijl je ‘m insmeert om ‘m af te leiden.

Lees ook: 7 spelletjes om je baby en peuter afkoeling te bieden tijdens het warme weer

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Deze sensibilisatiecampagne toont waarom je je moet insmeren als bescherming tegen de zon
Sluiten