Peuter 27 May 2019 Paulien

4 tips om bedplassen te voorkomen

Bedplassen is vervelend voor ouder en kind. Gelukkig verdwijnt het probleem meestal wanneer je kind iets ouder wordt. Ondertussen kan je deze tips eens uitproberen. 

1. Veel drinken?

Laat je kind veel drinken overdag en stop een uur voor bedtijd. Vermijd wel drankjes die cafeïne bevatten zoals cola, thee, koffie of warme choco want die werken vochtafdrijvend.

2. Regelmatig plassen

Moedig je kleintje overdag aan om regelmatig een plasje te gaan doen. Zorg er ook voor dat hij nog eens plast voor het naar bed gaat en dat hij ’s nachts gemakkelijk bij het toilet kan.

3. Beloningssysteem

Niet voor het al dan niet in bed plassen, want daar heeft je kind geen controle over. Maar je kunt het wel belonen wanneer je kleintje overdag voldoende drinkt en er zelf aan dacht om nog een plasje te doen voor het slapen gaan …

4. Niet straffen

Het is belangrijk dat je je kind zeker niet straft wanneer het in bed plast. Het zou alleen maar nog meer stress bij veroorzaken, wat aanleiding kan geven tot nog meer bedplassen. Als je kind het er echt moeilijk mee heeft, vraag je beter advies aan de huisarts.

Lees ook: Hoeveel slaap het je kind nu echt nodig?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
4 tips om bedplassen te voorkomen
Sluiten