Baby 16 May 2019 Paulien

8 beautyhacks waar babypoeder aan te pas komt

Was jij ook dol op de gouden raad van tante Kaat in ‘Superhuisvrouw’ omdat ze steeds weer makkelijke oplossingen vond voor dagelijkse problemen? Dan ben je vast ook dol op deze beautyhacks waar je in de eerste plaats babypoeder voor nodig hebt.

Want dat heb jij nu toch in overvloed …

Beautyhacks met babypoeder

Een snel gezichtsmasker

Van babypoeder kun je een gezichtsmasker maken dat acne tegengaat. Mix daarvoor wat poeder met een paar druppels water om een pasta te maken. Laat dit een paar minuten op je gezicht zitten en spoel daarna af met lauwwarm water. Een heerlijk gladde huid is het resultaat.

babypoeder

Snel opfrissen

Je bent al de hele dag op pad en merkt dat je je niet meer helemaal fris voelt en dan vooral niet onder je oksels. Bij gebrek aan deodorant kun je je oksels even opfrissen met wat babypoeder. Sluip even de wc binnen en dep wat poeder op je oksels. Pas wel op met vlekken op je (donkere) kleding.

Een glimmend gezicht weer matteren

Je kent het vast wel: ‘s ochtends had je nog net de tijd om een laagje make-up over die wallen te smeren, maar tegen de middag glimt je hele gezicht. Doe een beetje babypoeder op een kwast en matteer daarmee je gezicht. Pas daarbij op voor witte vlekken: verspreid het poeder goed voor het beste effect.

Je wimpers of wenkbrauwen een boost geven

Wil jij je wimpers echt laten opvallen, bijvoorbeeld voor een feestje? Dep dan voorzichtig wat babypoeder op je wimpers tussen de laagjes mascara door. Het poeder geeft je wimpers extra textuur waardoor ze voller en dikker lijken. Hetzelfde kun je doen voor je wenkbrauwen. Borstel hier een beetje babypoeder doorheen voordat je wenkbrauwpoeder, potlood of gel aanbrengt.

babypoeder

Zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten

Oogschaduw-primers zijn best duur. Wist je dat babypoeder er ook voor zorgt dat je oogmake-up langer blijft zitten? Breng een dun laagje aan voordat je oogschaduw aanbrengt en je zult zien dat die langer en beter blijft zitten. Hoe dat komt? Babypoeder neemt de vettigheid van je oogleden op waardoor je oogschaduw mooi op zijn plek blijft zitten.

Glanzende lippenstift mat maken

Matte lippenstift is helemaal in. Heb jij perfecte kleurtjes, maar zijn die glanzend? Breng dan je lippenstift aan, maar leg er even een tissue over heen en druk daarna met een borstel wat babypoeder op je lippen. Zo krijg je die mooi matte lippen én blijft de kleur ook langer zitten.

Irritatie na het scheren verminderen

Babypoeder is heel zacht voor de huid en kan daardoor ook goed gebruikt worden na het scheren, als de huid een beetje geïrriteerd is. Heb je rode, kriebelende huid na het scheren? Breng wat babypoeder op je huid aan en voel hoe het spul je huid gelijk zal verkoelen en kalmeren.

babypoeder

Vettige haren opfrissen

Geen droogshampoo in de buurt? Babypoeder to the rescue! Sprenkel wat poeder over je vettige haaraanzet en masseer goed in. Weg zijn je vette haren. Dit werkt wel het beste bij licht haar, aangezien babypoeder op donker haar een witte waas achter laat.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
8 beautyhacks waar babypoeder aan te pas komt
Sluiten