Baby 18 Jun 2019 Paulien

6 babyspelletjes voor de eerste zes maanden

 De eerste weken bestaan de dagen vooral uit drinken en slapen, maar van zodra je kindje even wakker blijft, kan je wel wat ‘speeltijd’ invoeren. Hoe? Zo!

6 babyspelletjes

0-3 maanden oud

1. Zingen

De eerste maanden kan je kind nog niet ver voor zich uitkijken, maar dat betekent niet dat hij je niet kan horen. En hij kent mama’s en papa’s stem al van in de buik, dus die hoort je baby graag. Zing daarom regelmatig, ook als je aan de andere kant van de ruimte bent (en dus uit het zicht van je baby).

2. Knuffels

Je kind kijkt graag naar gezichten, vooral dat van mama en papa. Maar knuffels moeten ook niet onderdoen. Houd daarom een knuffeltje (een leeuwtje, een konijntje, …) met dansende armpjes en beentjes vlak voor het gezichtje van je baby. Of koop zo’n kleurrijk mobieltje dat leuke (lees: op de duur irritante) melodietjes speelt.

3. Imitatie

Een baby’tje doet niets liever dan imiteren. Dat is de manier waarop hij leert hoe alles werkt. En gezichtsuitdrukkingen, dat moet hij ook leren.

Trek daarom gekke bekken als je vlak boven je kind hangt. Steek je tong uit en houd die daar. De kans is groot dat je baby je na een tijd gaat nadoen.

4-6 maanden

1. Tummy time met een twist (letterlijk)

Tummy time, oftewel momenten waarop je je kind op z’n buikje draait zodat hij z’n nekspieren kan oefenen, is enorm belangrijk. Zodra je baby iets steviger is en vooral een sterker nekje heeft, kan je die oefening leuker maken. Leg je kind op z’n buik op een dekentje en trek ‘m voorzichtig mee. Een gladde vloer helpt natuurlijk. Wandel een rondje, ga eens wat sneller of trager, … En dan nog wat autogeluiden. *vroem*

2. Interactieve liedjes

Waar jij vroeger al het werk deed en je kind het voldoende vond om je stem te horen, kan je nu iets uitdagender proberen. Dat betekent niet dat je kind mee moet zingen, noch dat hij met z’n handjes moet draaien, maar je kan ‘m wel betrekken. Denk aan liedjes als ‘op een grote paddenstoel’ of ‘in een klein stationnetje’. En dan lekker hobbelen op mama’s of papa’s benen.

3. Bellenblazen

Je kind zal nog niet giechelend achter de bellen aanlopen, maar ze zullen zeker zijn aandacht trekken.

Lees ook:
Babyspelletjes voor elke leeftijd
Waarom spelen met je baby zo belangrijk is
‘Baby-led weaning’: Hoe werkt de Rapley-methode?
#mamablog: “Starten met vaste voeding bleek moeilijker dan gedacht”

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
6 babyspelletjes voor de eerste zes maanden
Sluiten