Baby 28 Aug 2019 Paulien

Babyspelletjes voor wanneer je baby 8 weken oud is

Tijdens de eerste 12 maanden verandert je baby enorm veel en leert ie ook veel bij. Jij kan je kleintje extra goed op weg helpen door er leerrijke spelletjes mee te spelen. Deze babyspelletjes kan je spelen als je kleintje 8 weken oud is.

Pak de flosj!

Vanaf twee maanden begint je baby meer en meer te grijpen en te slaan naar dingen binnen zijn of haar bereik. Glitterende en glanzende dingen zijn dan dubbel zo interessant. Daarom is dit babyspelletje ideaal voor wanneer je baby 8 weken oud is.

Wat leert ie bij?

Door te grijpen en te slaan naar dingen, verbetert je baby zijn of haar hand-oogcoördinatie. Als je kleintje raak slaat, helpt dat ook om zelfvertrouwen op te bouwen.

Wat heb je nodig?

Voor dit spelletje heb je een zacht touwtje nodig, zoals wol, en verschillende glinsterende en glanzende objecten. Zilverpapier werkt hier uitstekend. Als je het nog leuker wil maken kan je ook nog een ijzeren kleerhanger gebruiken die je makkelijk om kan buigen.

Hoe speel je het?

Bind een touwtje rond de verschillende objecten die je verzameld hebt. Hou het uiteinde van een touwtje vast en laat de andere kant met het voorwerp in het gezichtsveld van je baby hangen. Laat je baby grijpen naar het voorwerp. Als dat heel vlot gaat, kan je de uitdaging vergroten door het voorwerp binnen en buiten bereik te houden.

Je kan de verschillende voorwerpen eventueel ook aan een kleerhanger bevestigen en zo zelf een mobiel maken. Laat je kleintje wel nooit alleen onder de mobiel liggen en hang de mobiel buiten grijpbereik.

Visjes kijken

Vanaf de tweede maand, gaat het zicht van je baby sterk vooruit. Je kleintje vindt het waarschijnlijk heerlijk om naar gekleurde en opvallende voorwerpen te kijken. Als dat het geval is, is dit babyspelletje ideaal als je baby 8 weken oud is.

Wat leert ie bij?

Dit spelletje helpt je baby bij het ontwikkelen van zijn of haar zicht. En hij of zij kan ineens ook iets bijleren over de natuur. Win-win!

Wat heb je nodig?

Dit spelletje kan je niet zomaar overal spelen, want je hebt er een aquarium voor nodig. Heb je zelf geen vissen? Ga dan naar de dichtstbijzijnde dierenwinkel of naar vrienden die vissen hebben. Heb je ook een peuter in huis? Dan is het een leuk idee om met z’n allen een uitstapje te maken naar een groot aquarium.

Hoe speel je het?

Simpel! Ga met je baby naar visjes kijken. Probeer je baby op ooghoogte te houden met waar de vissen zijn. Je kan de vissen ook volgen met je vinger. Zo ziet je baby waar hij of zij naar moet kijken en oefent ie nog beter op rondkijken. Je kan de vissen ook omschrijven. Bijvoorbeeld welke kleur ze hebben, hoe groot ze zijn, op welke manier ze zwemmen, …

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Babyspelletjes voor wanneer je baby 8 weken oud is
Sluiten