Baby 14 Aug 2019 Paulien

Babyspelletjes voor wanneer je baby 6 weken oud is

Tijdens de eerste 12 maanden verandert je baby enorm veel en leert ie ook veel bij. Jij kan je kleintje extra goed op weg helpen door er leerrijke spelletjes mee te spelen. Deze babyspelletjes kan je spelen als je kleintje 6 weken oud is.

Naar de ‘supermarkt’

Het is waarschijnlijk een van je grootste irritaties: elke week een stapel reclamefolders in je brievenbus vinden. Maar nu ga je ze eindelijk ook kunnen gebruiken voor iets anders dan de aardappelschillen.

Wat leert ie bij?

Door dit babyspelletje te spelen als je kleintje 6 weken oud is, ontwikkel je zijn of haar verbale en visuele talenten.

Wat heb je nodig?

Een stapeltje reclamefolders is alles wat je nodig hebt voor dit spelletje. De leukste zijn de reclamefolders van supermarkten.

Hoe speel je het?

Ga in een comfortabele stoel of zetel zitten met je kleintje op je schoot en het stapeltje reclamefolders binnen handbereik. Blader dan door de folders en wijs bijvoorbeeld de verschillende groenten aan en benoem ze. Je kleintje kan nog niet antwoorden, maar hij of zij kan al wel bijleren.

Misschien merk je bij het bladeren dat je baby een bepaalde afbeelding heel leuk vindt. Knip deze dan uit en plak de foto op een stukje karton of in een boekje. Zo kan je een soort scrapbook maken van alle dingen die je baby leuk vindt.

Lekker sleeën

Kruipen zit er de eerste paar maanden misschien nog niet in, maar dat wil niet zeggen dat je geen actieve spelletjes kan spelen met je kleintje. En zeg nu zelf, hoe leuk was het vroeger om te gaan sleeën als het sneeuwde? Bij dit babyspelletje heb je niet eens sneeuw nodig!

Wat leert ie bij?

Dit spelletje is voornamelijk gewoon leuk voor je baby, maar hij of zij verbetert er ook wel zijn of haar motoriek mee.

Wat heb je nodig?

Je hebt enkel een stevig stuk karton nodig om dit babyspelletje te spelen. Kijk wel of het stuk karton groot genoeg is, zodat je baby er volledig op past.

Hoe speel je het?

Dit spelletje speel je het beste op een zacht oppervlak zoals een tapijt, maar op een linoleum of houten vloer gaat het ook. Ga altijd wel voorzichtig te werk zodat je kleintje niet letterlijk uit de bocht vliegt!

Leg het stuk karton op de mat of de vloer en leg je baby erop met zijn of haar buikje en de armpjes naar boven of naar de zijkant. Trek het karton voorzichtig naar voor en naar achter, zo krijgt je baby het gevoel dat ie aan het kruipen is. Misschien gaat je baby zelfs zijn of haar armpjes beginnen bewegen. Dat is een goed teken!

 

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Babyspelletjes voor wanneer je baby 6 weken oud is
Sluiten