Baby 7 Aug 2019 Paulien

Babyspelletjes voor wanneer je baby 5 weken oud is

Tijdens de eerste 12 maanden verandert je baby enorm veel en leert ie ook veel bij. Jij kan je kleintje extra goed op weg helpen door er leerrijke spelletjes mee te spelen. Deze babyspelletjes kan je spelen als je kleintje 5 weken oud is.

Flower Power

Elke dag wordt je baby zich meer en meer bewust van wat er zich allemaal in de wereld afspeelt. En bewustwording gaat hand in hand met benieuwdheid. Daag je kleintje dus uit door zijn of haar zintuigen te testen. Spelenderwijs uiteraard!

Wat leert ie bij?

Bij dit spelletje help je je baby vooral bij het ontwikkelen van zijn of haar geurzin. Daarnaast moedig je je kleintje aan om op ontdekking te gaan.

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt zijn bloemen. We geven het toe, in ons Belgenlandje kan je maar beter een zomerbaby hebben om dit spel te spelen of een leuke bloemenwinkel in de buurt. Dus ga wat geurige bloemetjes kopen of wandel door het park met je kleintje.

Hoe speel je het?

De eerste keer dat je dit spelletje speelt, wandel je rustig door een locatie met lekker geurende bloemen. Dat kan het park zijn, een tuincentrum, een bloemenwinkel of jullie eigen tuin. Als je kan kiezen, ga je best voor een tuin met bloemen die een sterke geur hebben zoals lavendel of rozen.

Als je baby dit fijn lijkt te vinden kan je nog een stapje verder gaan door een bloemetje te plukken en het in zijn of haar gezichtsveld houden. Let wel op dat je baby de bloem niet in zijn of haar mond steekt of zich prikt aan eventuele doorns. Hou het gezicht van je baby in de gaten en kijk hoe hij of zij reageert. Als je baby bijvoorbeeld heel kalm wordt van lavendel, dan heb jij weer een nieuw trucje achter de hand als ie weer eens onrustig is.

Na-apen

Zoals we de vorige weken al vertelden, is je baby constant bezig met gezichten zoeken en herkennen. Vanaf een bepaalde leeftijd zullen ze je ook gaan nadoen en daar is dat spelletje de perfecte oefening voor.

Wat leer ie bij?

Je baby leert dank zij dit spelletje verbanden leggen tussen oorzaak en gevolg. Je zal ook zijn of haar zicht verbeteren door dit vaker te doen.

Wat heb je nodig?

Je hebt zeker een heel grote spiegel nodig waar je jezelf helemaal in kan zien. Daarnaast is het ook handig om een draagzak te hebben, zodat je vrijer kan bewegen.

Hoe speel je het?

Ga met je baby voor een grote spiegel staan. Hou je baby met het gezicht naar de spiegel, zodat ie jullie alle twee kan zien staan. Maak simpele bewegingen met je armen en je benen, zoals bijvoorbeeld je neus aanraken, en omschrijf ze als je ze doet. Als je baby de bewegingen kopieert, moedig je dat aan.

Je kan het ook omgekeerd spelen als het na-apen nog niet aan de orde is bij je baby. Als je kleintje dan bijvoorbeeld met z’n beentjes trappelt, doe jij dat ook. Zo leert ie wat na-apen is.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Babyspelletjes voor wanneer je baby 5 weken oud is
Sluiten