Baby 17 Jul 2019 Paulien

Babyspelletjes voor wanneer je baby 3 weken oud is

Tijdens de eerste 12 maanden verandert je baby enorm veel en leert ie ook veel bij. Jij kan je kleintje extra goed op weg helpen door er leerrijke spelletjes mee te spelen. Deze babyspelletjes kan je spelen als je kleintje 3 weken oud is.

Blablabla

Je vraagt je waarschijnlijk nu al af wat het eerste woordje van je kleintje zal zijn, maar daar zal je nog even op moeten wachten. Je kan je baby al wel aanmoedigen om verbaal te zijn, en dat doe je zo.

Wat leert ie bij?

Met dit spelletje leer je je baby verbaler te zijn. Daarnaast leer je hem of haar ook wat de verschillende mogelijkheden zijn met je mond naast brabbelen en bellen blazen.

Wat heb je nodig?

Niets! Dit spel speel je gewoon met je baby.

Hoe speel je het?

Begin het spelletje door je baby attent te maken op de geluidjes die hij of zij zelf al maakt. Wanneer je baby iets brabbelt, imiteer je dat geluid. Wanneer je baby zucht, zucht jij ook.

Later kan je een stapje verder gaan door zelf een geluidje te maken. Maak er wel een overdreven geluid van zoals klikken met je tong of met je vingers over je lippen lopen terwijl je lucht uitblaast. Kijk dan of je kleintje probeert jou te imiteren. Als dit niet gebeurt, is dat helemaal niet erg. Elke baby is anders. En ook al doet ie je niet na, wedden dat ie het super leuk vindt om jou al die gekke bekken te zien trekken?

Dinosaurusdans

Je hebt waarschijnlijk al wel gemerkt dat je baby het heel leuk vindt om aangeraakt te worden. Als dat het geval is, dan is de dinosaurusdans perfect voor jouw kleintje.

Wat leert ie bij?

Bij dit spelletje leert je baby niet bepaald veel bij, maar het is wel super leuk en je baby horen lachen is zeker ook wat waard.

Wat heb je nodig?

Niets, behalve je hand. Met de nodige verbeelding kan je daarvan perfect een dinosaurus maken. Steek je middelvinger een beetje op, dat is het hoofdje. Je ring- en wijsvinger zijn de voorpoten en je duim en pink de achterpoten.

Hoe speel je het?

Dit spelletje werkt het beste wanneer je baby net ververst is en nog op het kussen ligt. Maak van je hand een dinosaurus en begin met de dinosaurus over zijn beentjes te wandelen en wandel helemaal tot aan zijn neus. Als je creatief bent aangelegd kan je er nog een leuk liedje bij verzinnen. Plezier gegarandeerd!

Is je spruit weer een weekje ouder? Lees dan welke babyspelletjes je kan spelen met een baby van 4 weken

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Babyspelletjes voor wanneer je baby 3 weken oud is
Sluiten