Baby 10 Jul 2019 Paulien

Babyspelletjes voor wanneer je baby 2 weken oud is

Tijdens de eerste twaalf maanden verandert je baby enorm veel en leert ‘ie ook veel bij. Jij kunt je kleintje extra goed op weg helpen door er leerrijke spelletjes mee te spelen. Deze babyspelletjes kun je spelen als je kleintje twee weken oud is.

What a feeling

Pasgeboren baby’s grijpen naar alles wat binnen het bereik van hun mollige armpjes ligt en met een reden: ze willen zoveel mogelijk betrokken worden bij alles wat er rond hen gebeurd. Onthou ook dat alles helemaal nieuw is voor je baby, dus zelfs toiletpapier is fascinerend.

Wat leert ‘ie bij?

Door je baby te laten grijpen naar dingen, schaaf je zijn of haar oog-hand-coördinatie bij. Bij dit spelletje combineer je grijpen met voelen en help je je kleintje dus bij het ontwikkelen van het tast-zintuig.

Wat heb je nodig?

Voor dit spelletje kun je nooit teveel spulletjes hebben, maar gelukkig heb je waarschijnlijk alles al in huis. Ga op zoek naar voorwerpen die je baby kan vastgrijpen en die een interessante textuur hebben. Dus haal je zijden sjaaltje, een veer, een handdoek, wat cellofaan en een pluizig knuffeldier boven.

Hoe speel je het?

Leg je baby op de rug op je schoot of op een dekentje. Maak het buikje vrij en ga aan de slag met de voorwerpen die je bij elkaar zocht. Wrijf zachtjes de verschillende texturen over het buikje en omschrijf het gevoel in korte zinnetjes. Als de voorwerpen veilig zijn om vast te houden, kun je je baby er ook naar laten grijpen en eventueel zelfs in zijn of haar mond stoppen.

Massagetijd!

Je baby is geboren met een volledig ontwikkeld gevoel voor aanrakingen en zo ervaart je kleintje de wereld dus ook. Maak dus gebruik van dat zintuig en ga aan het masseren.

Wat leert ‘ie bij?

Ook bij dit spelletje ga je de zintuigen van je baby aanscherpen.

Wat heb je nodig?

Voor deze activiteit gebruik je het best een geurloze babymassageolie om je kleintje eens goed te verwennen. Een paar warme handen helpen ook bij het proces.

Hoe speel je het?

In een warme kamer kleed je je baby uit en leg je hem of haar op een warme badhanddoek. Als de kamer toch wat koud is, kun je de kleertjes van je baby ook gewoon aanlaten. Warm een beetje babyolie op in je handen door ze tegen elkaar aan te wrijven.

Wrijf zachtjes de olie over de huid van je baby. Begin bij de beentjes en kneed ze zachtjes. De eerste paar keren kun je het gewoon bij de beentjes houden, zo kan je baby wennen aan het gevoel. Later kun je dan de romp van je baby masseren. Dat doe je door je handen vlak naar buiten te wrijven, alsof je pagina’s van een boek plat wrijft, en door met je vingertoppen cirkeltjes te tekenen.

Je kunt blijven masseren tot je baby het beu is. Stop dan meteen, geef je kleintje een knuffel en kleed hem of haar weer aan. Babyspelletjes zijn leuk, maar op twee weken oud is het al snel genoeg!

Lees ook welke leuke babyspelletjes je kan spelen als je baby 3 weken oud is.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Babyspelletjes voor wanneer je baby 2 weken oud is
Sluiten