Babynamen 30 Aug 2019 Paulien

8 babynamen voor meisjes geïnspireerd door filmklassiekers

Ben jij een absolute filmfanaat? Of zoek je gewoon een originele naam voor je toekomstige dochter? Lees dan zeker eens dit lijstje met babynamen voor meisjes geïnspireerd door filmklassiekers.

10 babynamen voor meisjes geïnspireerd door filmklassiekers

Amélie

‘Amelie’ is een absolute klassieker uit de Franse cinema en een perfecte kijktip tijdens je zwangerschapsverlof! Wedden dat je dan ook zo’n klein Amélie’tje in huis wilt?

Claire

Claire is de promqueen en het verwende nest van ‘The Breakfast Club’. Maar in de film komt ze tot de realisatie dat ze niet altijd de verwachtingen van anderen moet invullen. En Claire is gewoon een heel mooie naam, dus hop!

Daisy

‘The Great Gatsby’ is niet alleen een filmklassieker, maar ook een literaire klassieker. Zo geef je je kleine meid meteen al een stevige portie cultuur mee vanaf haar geboorte.

Elle

‘Legally blond’ wordt vaak gezien als een typische meisjesfilm met weinig inhoud, maar niets is minder waar. Elle toont aan dat stereotiepen er zijn om te doorbreken en dat een jongen nooit iets te zeggen heeft over wat jij wil!

Holly

Nog zo’n literaire klassieker die later een filmklassieker werd, is ‘Breakfast at Tiffany’s’. Die film lanceerde de carriere van Audrey Hepburn en zorgde voor iconische beelden.

Matilda

Matilda houdt van lezen en heeft magische krachten, perfecte voorbeeld voor jouw kleintje dus!

Louise

Elk jaar, rond de kerstperiode, is er een film die je niet kan vermijden: ‘The sound of music’. Een heerlijke feelgood met een berg iconische nummers. Maar ook een heleboel leuke kindernamen: Gretl, Brigitta, Liesl, Elsa, en natuurlijk Louisa!

Violet

Okee, je wil zeker niet dat je kind zo’n lastpak wordt als Violet uit ‘Charlie and the chocolate factory’. Maar de naam klinkt wel zo schattig, niet?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
8 babynamen voor meisjes geïnspireerd door filmklassiekers
Sluiten