Babynamen 16 Aug 2019 Paulien

10 leukste babynamen voor meisjes geïnspireerd door Disney

Wij zijn bijna allemaal grootgebracht met de films van Disney. Of je nu droomde om prinses te worden of om te swingen zoals de Aristokatten, Disney brengt voor onze generatie een golf van herinneringen. Maar Disney geeft je ook een berg inspiratie voor babynamen. Wij zochten de 10 leukste babynamen voor meisjes uit de films voor je uit!

10 leukste babynamen voor meisjes geïnspireerd door Disney

Alice

Of je het nu uitspreekt op de Franse of de Engelse manier, Alice is een prachtige naam voor een meisje. Maar hopelijk is jouw Alice wel iets voorzichtiger dan die uit Wonderland.

Ariel

Als je een specialere naam zoekt voor je kleine meid is Ariel zeker geschikt. Hou je dochtertje wel weg bij vorken en boze zeeheksen, voor alle veiligheid.

Belle

Het Franse woord voor schoonheid, klinkt dat niet perfect voor jouw kleine meid? De naam is helemaal perfect als je partner een verstrooide professor is.

Cleo

Cleo is een minder bekend figuurtje uit de Disneywereld. Ze praat ook niet tijdens de films maar staat de helden van het verhaal wel bij door dik en dun. En zeg nu zelf, Cleo is een prachtige naam!

Elsa

Waarschijnlijk de populairste Disneynaam van het moment, hoe kan het ook anders?

Giselle

De klunzige, maar altijd vrolijke prinses uit ‘Enchanted’ heeft onze harten alvast gestolen.

Jasmine

Wij zijn niet noodzakelijk fan van het impulsieve karakter van Jasmine, veilig is het niet om een onbekende man met een magisch tapijt te volgen, maar haar naam willen we wel graag lenen!

Jane

Jane is in België nog niet bepaald een veelvoorkomende naam, dus uniek is je kleintje dan zeker. En als je je baby Jane noemt, is ze zeker in goed gezelschap: Jane Goodall, Jane Austen, Jane Fonda, …

Tiana

Deze plantrekker uit ‘Princess and the frog’ kan een goed voorbeeld zijn voor jouw kleine meid. Extra leuk: Tiana komt uit het Oud Grieks. Tia betekent prinses en Tiana betekent van de grootste schoonheid.

Wendy

Terug van weggeweest: de naam Wendy. Het schattige meisje uit ‘Peter Pan’ was vrolijk en creatief en zorgde altijd voor haar jongere broertjes.

Lees ook: De 13 leukste babynamen geïnspireerd door feministen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
10 leukste babynamen voor meisjes geïnspireerd door Disney
Sluiten