Baby 6 Jun 2019 Paulien

9 manieren om de autorit met je baby aangenamer te maken

Sommige baby’s vallen binnen de minuut vredig in slaap in de auto, anderen schreeuwen moord en brand. Dit artikel is voor ouders van die tweede categorie, die de autorit met hun baby wat aangenamer willen maken.

1. Vrolijk vertrekken

De simpelste oplossing voor een lastige baby in de auto, is vrolijk vertrekken. Zorg ervoor dat je vertrekt op een logisch uur in het schema van je baby, dus niet wanneer je baby nog aan het dutten is. Zorg ook voor een propere luier en een vol buikje. Zo kan je baby relaxed en vrolijk aan de autorit beginnen.

2. Een goede positie

Je baby mag niet te rechtop maar ook niet onderuit gezakt zitten. Ook de gordels in het babyzitje moeten op de juiste positie vastgegespt worden. De borstgordels moeten op of onder de schouders van je baby terechtkomen en het gespje moet ter hoogte van de oksels vast gemaakt worden.

3. Zonnescherm

Baby’s moeten tot ze twee jaar zijn, altijd met hun gezicht naar achter in de auto zitten. Maar zo zie je natuurlijk niet of ze constant de zon in hun ogen hebben of niet. Daarom installeer je het beste een zonnescherm. Want wie wordt er niet chagrijnig als ze constant verblind worden door de zon?

4. Het juiste liedje

Zelfs pasgeboren baby’s hebben al muzikale voorkeuren. Als je kleintje dus begint te wenen in de auto, probeer dan eens wat verschillende liedjes uit, tot ie kalmeert. Geen enkel genre is te raar, misschien is je baby wel een echte metal-head of is hij de nieuwe Mozart. Het duurt misschien even tot je dat juiste liedje vindt, maar het kan een echte lifesaver zijn in de auto.

5. Zing zelf een liedje

Je baby is intussen al gewoon aan je stem en wordt kalmer als hij of zij die hoort. Probeer dus eens een liedje te zingen als er weer gehuil klinkt van de achterbank. Je hoeft daarom niet de volgende Adele te zijn, de stem van mama klinkt voor een baby altijd goed.

6. Speciaal speeltje

Is er een bepaald speeltje waar je baby extra goed op reageert? Een rammelende giraf of een knisperend dekentje? Hou dit dan aan de kant voor de autorit en geniet van de rust.

7. Een lekker tussendoortje

Als je baby oud genoeg is om zelf zijn of haar flesje vast te houden, is dat het ideale trucje om een huilbui tegen te gaan. Hoor je al wat kreuntjes en snikjes op de achterbank? Geef dan het flesje. Huilen is een stuk moeilijker als je aan het drinken bent.

8. Verhaaltjestijd

Zoals we hierboven al zeiden, je baby vindt jouw stem super kalmerend. Vertel dus verhaaltjes in de auto. En nee, je hoeft geen heel sprookje uit je mouw te schudden. Vertel een grappige gebeurtenis of lees simpelweg de nummerplaten voor. Doe het gewoon op een enthousiaste en stimulerende manier.

9. Dvd-speler

Als niets helpt en je baby moet echt mee de auto in, kan je ook altijd een draagbare dvd-speler kopen. De bewegende beelden kunnen je kleintje wat afleiden van de vervelende autorit. Maar maak hier zeker geen gewoonte van, want elke ouder weet dat schermtijd niet het beste is voor je baby.

 

Lees ook: 8 manieren om constipatie bij baby’s te verlichten

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 manieren om de autorit met je baby aangenamer te maken
Sluiten