Baby 19 Apr 2019 Paulien

9 leuke alternatieven voor het klassieke geboortekaartje

De geboorte van je baby is heel bijzonder. En dat wil je natuurlijk ook op een bijzondere manier bekendmaken. Kun je geen ‘It’s a …’-kaartje meer zien? Dan zijn deze alternatieven zeker wat voor jou.

1. Zeg het met steen

Jouw hart loopt vast over van liefde en is alles behalve van steen. Maar je kunt de geboortedatum van de kleine ook laten graveren in bijvoorbeeld kleine stenen hartjes en deze rondsturen.

geboortekaartje

2. Blijf je hangen?

Een kaartje verdwijnt misschien binnen no time in de prullenbak. Maar wat als je geboortekaartje bestond uit een heleboel verschillende kaartjes die samen een prachtige slinger vormden? Die mag zeker gezien worden in de woonkamer.

3. Ik hout van jou

Ook leuk om zelf te bewaren in de babykamer: een blokkenpiramide. Vermeld de belangrijkste gegevens op blokken en laat iedereen die je een ‘kaartje’ stuurt zelf zijn of haar piramide bouwen.

4. Toch een kaartje

Als een kaartje voor jou toch de meest ideale manier is – lees: een familie van 200 man – om de geboorte van de kleine te vieren, speel dan eens met verschillende ontwerpen. Vraag bijvoorbeeld een creatieve vriendin met camera of ze jouw baby op een originele manier vastlegt en verstuur deze foto als kaartje.

5. Po-lang zal ze leven-roid

Je koopt een setje polaroidfoto’s online en fotografeert de boodschap (of plakt deze er later op) die je wil rondsturen. Perfect voor de moeders onder ons die het graag simpel willen houden.

6. Oh boy, a party

De geboorte is een feestje. En dat moet natuurlijk gevierd worden. En zeg nu zelf: wat is er feestelijker dan een zakje confetti?
geboortekaartjes

7. Wij(n) hebben een kindje

Lusten jullie familie en vrienden wel een borrel? Stuur dan flessen champagne of rosé (als het een meisje is) rond en vervang het etiket door je eigen tekst. Dat kan als uitnodiging voor een babyshower, maar waarom niet ook om de geboorte te vieren?

8. Geen domper, wel een romper

Normaal gesproken krijg je van het kraambezoek wel honderden rompertjes, maar draai de rollen eens om! Denk maar zo: dan heeft de baby gelijk wat om aan te trekken, als je bij vrienden en familie op bezoek bent en de baby z’n nieuwe outfitje besmeurt.

So, Luke and I made a small human 👶🏼

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

9. Voor de handige hipsters

Ben je creatief of heb je een paar oma’s en tantes die goed zijn met naald en draad? Maak – voor de inner circle vrienden en familie – leuke borduurschilderijtjes. Tegenwoordig heb je ook eenmansbedrijfjes die dit doen. Even googelen dus. Bijzonder en heel erg hip!

Lees ook: 5 leuke alternatieven voor de Amerikaanse babyshower

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 leuke alternatieven voor het klassieke geboortekaartje
Sluiten