Zwangerschap 9 Jul 2021 Paulien

10 activiteiten om een babyshower nog leuker te maken

Het concept komt oorspronkelijk uit Amerika, maar babyshowers zijn intussen ook helemaal hip in België. Heb jij zo eentje georganiseerd om een toekomstige mama te ‘dopen’ en ben je op zoek naar leuke opdrachten en doe-dingen? Hier vind je heel wat inspiratie.

Wie is het?

Deze variant op het cultspel ‘Wie is het’ past perfect op een babyshower. Vraag elke gast om een kinderfoto van zichzelf mee te brengen en prik ze allemaal op een groot bord. Deel papier en potlood uit, en de gasten moeten raden wie wie is. Te gemakkelijk? Je kan elke gast ook vragen een babyfoto van hun partner mee te brengen, als ze die kennen natuurlijk.

Mama karaoke

Kies een woord dat te maken heeft met zwangerschap, zoals baby, mama, borsten, buik… en laat de gasten een voor een liedjes noemen waarin dat woord voorkomt. Zing gerust het refreintje mee.

Variatie: Geef de mama to be een stuk tekst uit een kinderliedje, -film of -rijmpje, en kijk of ze de tekst kan plaatsen.

Memory

Leg een heleboel babyspulletjes op tafel en zet een timer voor 1 minuut. Als de tijd om is, leg je een laken over alle spulletjes en moet je vriendin zoveel mogelijk voorwerpen van op tafel opsommen. Kan uiteraard ook in kleine groepjes, met of zonder kinderen. Fun verzekerd!

Pictionary

Je hebt het als kind waarschijnlijk al vaak gespeeld, dus tijd om lekker nostalgisch te doen. Laat iedereen wat zwangerschapsgerelateerde woorden neerpennen en dan tekenen – en raden – maar! Wij geven graag enkele woordtips voor pro’s: zwangerschapsecho, slijmprop en baarmoederhals.

Luierverrassing

Dit spelletje is sowieso niet voor iedereen weggelegd, dus denk goed na of het bij jouw vrienden in de smaak zou vallen. Ga verschillende soorten chocolade snoeprepen kopen in de winkel en laat ze smelten in een luier. Dan moeten je gasten raden welke reep in welke luier zit.

Variatie: dit kan ook met mosterd (geel) of spinazie (groen). Wie kinderen heeft, heeft die kleuren sowieso ook al in de luier gespot.

Papa-praat

Maak een lijstje voor de toekomstige vader of co-ouder met vragen zoals: ‘hoeveel luiers heb je per dag nodig’ of ‘ hoe lang slaapt een baby?’ en laat vervolgens de anderen de antwoorden raden.

Stamboom

Deze activiteit is vooral leuk voor je kleintje later. Teken op een groot doek of papier een boom zonder blaadjes. Laat al je gasten hun duim in inkt drukken en dan op het papier. Zo krijg je een mooie tekening van een boom met allemaal vingerafdrukken als blaadjes. Extra leuk als je je vriendinnen ook wat wijze raad bij de tekening laat schrijven. Voor jou of voor je kleintje!

Pronostiek

Een grote klassieker bij baby showers: op een klein vel papier of kaart moeten de gasten hun voorspellingen over de toekomstige baby geven: voornaam, geboortedag, geslacht indien niet bekend, duur van de bevalling, lengte, gewicht, enz. Op Pinterest vind je tal van voorbeeldkaarten om te downloaden, maar je kan er ook kopen als je wil.

Flessengeluk

Heel eenvoudig maar sowieso hilariteit alom: vul verschillende babyflesjes met een (non-alcoholisch) drankje en laat de deelnemers het zo snel mogelijk leegdrinken via het speentje.

Proef de pasta

Kunnen jouw gasten raden welke ingrediënten je in een babypapje hebt gedraaid? Je kan daarvoor een verse maaltijd mixen, maar groentepap of fruitpap uit een potje vraagt natuurlijk net wat minder voorbereiding.

Lees ook:
Tips voor een gender reveil, baby shower, babyborrel of verjaardagsfeestje
Cadeautip: Speelgoed dat ‘meegroeit’ met je kindje
Waarom blauw zogezegd voor jongens is en roze voor meisjes
Recept: alcoholvrije sangria

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
10 activiteiten om een babyshower nog leuker te maken
Sluiten