Zwangerschap 18 Nov 2019 Paulien

Van deze 9 voordelen moet je profiteren als je zwanger bent

Zwanger zijn is een wonder, maar er komen jammer genoeg ook een heleboel kwaaltjes bij kijken. Maar dat wil niet zeggen dat jij als mama in spé geen speciale voordelen hebt en die moet je gebruiken natuurlijk! 

De beperkingen

Veel vrouwen die zwanger zijn hebben het gevoel hebben dat ze nog op precies dezelfde manier moeten functioneren als ervoor. Maar het is een feit dat je tijdens je zwangerschap wat beperkt bent in je kunnen. Je bent vaker moe, je kan last krijgen van je rug en je bent beperkt in de dingen die je kunt eten en drinken. En hoe je het ook probeert om ertegenin te gaan, toegeven aan deze beperkingen is het beste dat je kunt doen voor jezelf en je kindje.

De voordelen

Wanneer je je realiseert dat je slechts negen maanden zwanger bent, en dat vergelijkt met de rest van je leven waarin je ‘normaal’ kan functioneren, valt het allemaal erg mee. En wanneer je beseft dat dit dé tijd is om zowel de beperkingen als de voordelen volledig te benutten, lijkt het toch nog een blijde tijd te worden.

1. Comfortable kleding

Eindelijk het beste excuus om niet elke dag strak in het pak te hoeven; je past er simpelweg niet meer in. Laat die hakken lekker staan en kies die stretchy broek. Moderegels tellen niet meer mee, dus haal die Uggs maar boven!

2. (Voet)massages

Die arme voetjes krijgen het zwaar te verduren. Dus vraag je lief ’s avonds om een voetmassage. En neem die schoudertjes dan meteen even mee.

Is je lief hier niet zo handig in? Boek dan met regelmaat een heerlijke zwangerschapsmassage. En kies dan wel een salon met zo’n massagetafel met een gat erin. Het is een ongelofelijk fijn gevoel om die buik eens te laten hangen terwijl je rug, nek en benen de volledige behandeling krijgen. Er is geen beter excuus jezelf te verwennen dan zwanger zijn.

3. Toegeven aan cravings

Oké oké, je hoeft het niet te overdrijven. Maar er is geen moment als dit om eens lekker toe te geven aan de cravings die je hebt. Lekker wél dat stuk taart eten. Lekker wél de hele avond op de bank series bingen. En lekker wél die pizza bestellen, als je dan toch al op die bank ligt.

4. Huishoudelijke taken?

Het is natuurlijk niet per se de bedoeling dat je lief álles in het huishouden doet, maar het is prima om hem of haar te vragen eens wat meer op te pikken. Vergeet niet: jij bént al full time aan het werk om dat baby’tje te laten groeien.

5. Niet ongesteld!

Geen bloed, geen tampons, geen doorlekkage… negen maanden lang. Beeld je dat eens in. En geniet ervan.

6. Seks, seks, seks

Deze hoort eigenlijk bij toegeven aan cravings, maar verdient een aparte plek in de lijst. Want vind maar eens een beter excuus om toe te geven aan je seksuele drang. Je bent niet ongesteld én je bent al zwanger. Dus go for it!

7. ‘Het zijn de hormonen’

Probeer je je telkens in te houden om niet emotioneel of een ‘raging bitch’ te lijken bij alles dat je lief (of moeder, want laten we wel wezen…) ‘verkeerd’ doet? Dat hoeft nu niet meer. Let it go! Je bent hormonaal en daar kun je niks aan doen. Ga je dan ook niet in allerlei bochten wringen om het in te houden.

Stuur misschien wel op een gegeven moment een bloemetje aan je moedertje, of koop een lekkere fles wijn voor je lief. Ze verdienen af en toe wel een bedankje.

8. De zitplek in het openbaar vervoer

Zelfs al is je buik nog niet zo groot, je kunt veel last hebben van je voeten, rug of buik. Is dat niet het geval, dan verdien je alsnog dat plekje in de tram. Dus verberg je buik niet en kijk er nog eens extra moeilijk bij wanneer er niemand opstaat. Werkt dat nog niet, loop dan naar de speciale plekjes voor ouderen en zwangeren en wijs even naar het bordje. It’s yours baby!

9. Slaap, moedertje slaap…

Jij draagt een baby in je buik. Dat kleintje slurpt al je energie op en daarnaast heb je nog last van dat heerlijke zwangerschapskwaaltje dat slapeloosheid heet. Gebruik daarom elk mogelijk moment voor power naps. Je verdient ze niet alleen, je hebt ze ook nodig.

Lees ook: 8 romantische films om je zwangerschapsverlof mee te vullen

We hebben ook een wekelijkse nieuwsbrief.

Wil jij die graag in je mailbox? Schrijf je dan hier in!

Reageer op artikel:
Van deze 9 voordelen moet je profiteren als je zwanger bent
Sluiten