Baby 22 Feb 2021 Sofie Van Rossom

9 tips die douche- en badtijd extra fun maken voor je kind

Voor kleine kindjes kan een grote, waterspuwende douchekraan best angstaanjagend zijn. Je kan natuurlijk doorzetten, met alle geschreeuw van dien, maar het kan ook net iets minder traumatisch. Met onze tips wordt het zelfs leuk.

Allereerst is het belangrijk om een goed moment uit te kiezen. Als je kindje ’s avonds moe gespeeld is na een dagje crèche of school, is de kans op drama groter en ook hangry peuters en kleuters zijn niet echt in de mood. Misschien ben jij zelf wel licht ontvlambaar als je gehaast bent? Plan het badmoment liever in als iedereen nog fit is, en maak je kindje warm voor wat te gebeuren staat. Hoe dan, vraag je? Door feestelijke bubbels en een extra funfactor.

9 tips voor (extra) fun in bad en douche

  • Kies een leuk, kleurrijk gietertje om het haar van je kindje mee te spoelen zodat je die imposante douchekraan niet moet bovenhalen. Til het hoofdje licht achterover of vraag om even naar de badkamperlamp te kijken, dan ben je in geen tijd klaar.
  • Maak baden leuk met zelfgemaakte badverf: meng kindvriendelijke douchegel met wat maïzena tot een kleverige massa en voeg enkele druppels voedingskleurstof toe. Is je kind een echte Picasso? Gebruik dan een ijsblokvorm zodat hij verschillende kleuren kan gebruiken.
  • Kindjes kijken op naar mama en papa en willen niets liever dan mama en papa nadoen. Schuifelt hij rond in jouw grote schoen? Kijkt ze met grote ogen als jij je gezichtsverzorging doet? Dan vindt hij of zij het zeker ook fantastisch om net als jou een rekje te hebben met eigen producten.
  • Laat je kind zelf een (waterbestendig) speeltje kiezen dat mee mag in bad. Een plastic autootje bijvoorbeeld, of een pop. Ook badboekjes zijn leuk.
  • In bad gaan, spreekt net iets meer tot de verbeelding als het water knalroze, diepblauw of Hulk-groen is en dat speel je makkelijk klaar dankzij enkele druppels voedingskleurstof.
  • Samen in bad gaan, is voor je kindje dubbel zo leuk. Laat hem of haar jouw haar wassen en uitspoelen, en dan is het natuurlijk jouw beurt. Gebruik daarvoor een hypoallergene shampoo zoals de Ultra Doux Oat Delicacy van Garnier, die niet prikt in de ogen.
  • Maak het hele gebeuren net iets (ont)spannender door kleine speelgoedjes in met water gevulde ijsblok- of cupcakevormen in te vriezen. Hoe lang zou het duren voor het warme water het speelgoedstukje bevrijdt?
  • Laat de favoriete muziek van je kindje door de badkamer knallen en start de show! Een shampoofles of spons kan als micro dienen, en als het nog net wat meer mag zijn, kan je ook nog onderwater-disco lights voorzien.
  • Stoere meiden en grote binken kan je verrassen met een échte tattoo… die je heel makkelijk weer afwast uiteraard. Misschien wil hij of zij zelf eentje ontwerpen? Dit filmpje toont hoe het werkt.

Door al dat spelen, zou je bijna nog vergeten om je kindje te wassen, maar aangezien hij voldoende afleiding heeft, is die klus in geen tijd geklaard.

Eens je kindje mooi is afgedroogd, rest nog de laatste uitdaging: de knopen in het haar ontwarren. En dat kan best tricky zijn. Redactrice Sofie kent het probleem maar al te goed…

Sofie: “Mijn dochtertje van twee vindt in bad zitten heel erg leuk, maar van zodra we de haartjes willen wassen, breekt de hel los. Ze heeft véél haar, lang haar en aangezien ze ’s nachts met haar hoofd tegen de bedrand ‘bonkt’, ziet het er ’s morgens uit als een versgedraaid vogelnestje. “Wild child”, lachen we dan, maar die knopen uitkammen, is echt geen pretje. Na het wassen geraak ik er soms nog moeilijker door. Voor ons is het dus echt belangrijk dat de shampoo niet alleen niet prikt in de ogen, maar vooral ook dat dat hij de knopen ontwart. De Ultra Doux Oat Delicacy shampoo en conditioner in één voor baby’s en kinderen is intussen getest en goedgekeurd! Dat mama ‘hetzelfde product’ gebruikt – de versie voor volwassenen dus – vindt ze helemaal geweldig. Twinning is winning!” (lacht)

In samenwerking met Garnier

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 tips die douche- en badtijd extra fun maken voor je kind
Sluiten