Mama & papa 29 Aug 2019 Paulien

8 trucjes om jezelf wakker te houden op het werk

Het is 16u, je bent net naar de snackautomaat gelopen en je koffie is bijgevuld. Je hebt die schattige foto van je uk al aan je collega’s getoond en ook ‘Blind Getrouwd’ en ‘Temptation Island’ zijn al uitgebreid besproken. Je moet nu écht nog een uur werken, maar je. bent. zo. moe. Dankzij deze acht trucjes blijf je wakker achter je bureau. 

1. Knijp jezelf even

Als je schaapjes voorbij ziet springen, dan kun je het best even in je arm knijpen. De achterkant van je bovenarm is een uitstekende plaats om al je kracht op los te laten. Je kunt jezelf ook een mep in het gezicht geven, maar dan het liefst als er geen mensen in de buurt zijn.

2. Een glas koud water doet wonderen

Je wordt vaak moe als je gedehydreerd geraakt. Dat kun je tegengaan door voldoende water te drinken; let daar dus sowieso gedurende de hele dag op. Wanneer je aan het indommelen bent, kan het ook helpen om op dat moment à volonté koud water te drinken.

3. Ga naar buiten

Af en toe heeft je geniale brein wat frisse lucht nodig. Maak een korte wandeling, zodat je je gedachten kunt verzetten. Laat je werk even voor wat het is. Na een korte pauze in de buitenlucht kan je je gegarandeerd weer beter concentreren. Met een beetje geluk verdwaal je – dat is overmacht, toch?

4. Blijf in beweging

Zorg ervoor dat je niet te lang blijft stilzitten. Zet je spieren om de zo veel tijd aan het werk met simpele bewegingen. Je hoeft geen olympische sport te beoefenen om je lichaam actief te houden. Met het tikken van je voet of het aanspannen van je kuitspieren kun je er al voor zorgen dat je lichaam weer wakker wordt.

5. Kauwgom met een sterke smaak

Als je het te druk hebt om een wandeling te maken, dan is er een handige redder in nood: kauwgom. Meestal helpt het als de kauwgom een intense muntsmaak heeft. De scherpe smaak schudt je als het ware door elkaar, waardoor je er weer tegen kunt.

6. Stop met staren

Te lang naar een computerscherm kijken maakt je ontzettend moe. Wanneer je dus meer naar het computerscherm ligt te staren dan dat je werkelijk iets aan het doen bent, weet je dat het tijd is voor een pauze. Kijk even weg van je scherm, sorteer je handtas of haal een glas water en daarna zou het werken weer vlotter moeten gaan.

7. Zet muziek op

Laat de Beyoncé in jezelf maar los en zet muziek op waar je weer energie van krijgt. Zet een nummer op met een goede beat en je bent in geen tijd weer aan het werk. Om boze blikken van collega’s te vermijden investeer je het best wel in een goede koptelefoon.

8. Laatste hoop: koffie

En dan de simpelste van allemaal: ga een kop koffie halen. Dat geeft je lichaam weer een tijdelijke boost om de dag te overleven én een tochtje naar het koffiezetapparaat scheelt je weer vijf minuten werktijd.

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
8 trucjes om jezelf wakker te houden op het werk
Sluiten