Baby 19 Dec 2019 Paulien

8 tips voor een vrolijke kerst met een baby in huis

De allereerste kerst voor je kleintje betekent voor hem of haar misschien niet zo veel, maar voor jou komt er wel een heleboel bij kijken. Wij geven je 8 tips om die eerste kerst met je baby vlekkeloos te laten verlopen.

1. Thuis vieren

Als je voor de eerste keer Kerstmis viert met een baby, is het een goed idee om die viering in je eigen huis te organiseren. Daar heb je alles bij de hand en kan je de baby makkelijk in bed leggen.

Is het bij jullie traditie om met heel de familie bij de bomma te gaan eten en wil je dat echt niet missen? Neem dan zeker een bedje mee zodat je baby een dutje kan doen als dat nodig is.

2. Klein maar fijn

Geef maar toe, je hebt zelf waarschijnlijk ook geen zin in al die drukte. Kies dus liever voor een klein feestje en nodig enkel de dichte familie uit. Sorry nonkel Jan, jou zien we volgend jaar wel weer!

3. Potluck

Als je een feestje bij jezelf organiseert, zorgt dat natuurlijk ook voor een hele hoop werk. Maar ook daar hebben we een oplossing voor: potluckdinner! Bij een potluck neemt elke gast een bepaald gerecht mee. Verdeel dus de verschillende gangen onder je gasten en neem zelf de drank voor je eigen rekening, lekker makkelijk!

4. Maak het niet te moeilijk

Wil je toch echt zelf voor het eten zorgen? Maak het jezelf dan niet te moeilijk! Kies voor gerechten die je makkelijk op voorhand kan maken, zoals bijvoorbeeld een ovenschotel. Of kies voor een makkelijk feestalternatief zoals gourmet of pizzaparty. Gewoon wat groentes snijden en klaar is kees!

5. Kerstboom?

Een kerstboom is een belangrijk onderdeel van de feestdagen, maar met een baby in huis heb je daar misschien niet meer voldoende plaats voor. Snuister Pinterest af voor wat alternatieve kerstversieringideeën, minstens even leuk!

Ga je toch een kerstboom zetten en maak je je zorgen over de veiligheid van je baby? Kies dan voor houten en plastic kerstballen in plaats van glazen en berg de kabels van de verlichting goed op buiten het bereik van je baby.

6. Cadeautjes!

Wie Kerstmis zegt, denkt cadeautjes! Maar wat geef je aan een baby die niet eens weet wat er aan de hand is? Als je echt graag een cadeautje geeft, kies dan voor iets tijdloos, zoals een prentenboek. En pak het cadeautje in in fleurig inpakpapier. Wedden dat ie dat veel leuker vindt dan het cadeau zelf?

7. Kerstdiner

Wat er op de menu staat voor de volwassenen hebben we hierboven al besproken, maar wat ga je je baby voorschotelen? Als je kleintje oud genoeg is voor een groentepapje, kan je speciaal voor Kerstmis dat hapje makkelijk wat feestelijker maken met dit recept.

8. Opruimen!

Zet je trots even aan de kant en laat je gasten helpen bij het opruimen. Daar zal je de volgende dag van kunnen genieten en niemand van je gasten zal het erg vinden om een bordje meer naar de keuken te dragen.

 

Vrolijk Kerstmis!

Lees ook: 4 originele ideeën voor een kerstkaartje met het hele gezin

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
8 tips voor een vrolijke kerst met een baby in huis
Sluiten