Baby 16 Jan 2020 Paulien

8 tips om je baby veilig mee naar buiten te nemen tijdens de wintermaanden

Met het gure winterweer zou je liefst heel de dag gezellig binnen zitten met je baby, maar frisse lucht is goed voor jullie en een beetje beweging kan zeker geen kwaad. Wij geven je alvast acht tips zodat je helemaal klaar bent voor een fijne winterwandeling.

1. Jasje aan

Als je het koude weer gaat trotseren, moet je je warm aankleden. Dus ook je baby kan dan een extra laagje verdragen. Deze schattige babyjas kan je kopen in verschillende kleuren voor maar €9,99.

2. Laagjes

Je wil je baby misschien liefst van top tot teen inpakken, maar het is beter om meerdere dunne laagjes te combineren, dan je baby een dikke laag aan te trekken. Zo kan je, als je bijvoorbeeld even stopt voor een koffietje, makkelijk een laagje uittrekken zodat je baby het niet te warm heeft.

3. Vergeet de voetjes niet

Een rompertje met voetjes is lekker makkelijk. Zitten die toevallig in de was? Trek je baby dan zeker een paar sokjes aan. Je zou zelf ook geen koude voeten willen.

4. Het belangrijkste kledingstuk!

Als je baby nog klein is, heeft ie nog moeite met warmte vasthouden en veel van die warmte gaat verloren via zijn of haar hoofdje. Zet je kleintje daarom zeker een mutsje op als jullie op wandel gaan.

5. Slaapzak of dekentje

Om je baby lekker warm te houden kan je ook een slaapzak of een dekentje in de kinderwagen leggen. Voel je tijdens het wandelen dat je baby het toch te warm heeft? Dan kan je die slaapzak makkelijk aan de kant leggen.

6. De juiste kinderwagen

Zorg ervoor dat je een kinderwagen hebt met een kap en neem ook een regenhoes mee zodat je kleintje niet nat wordt. Als je even stilstaat om te praten bijvoorbeeld, draai dan de kinderwagen tegen de wind in zodat de wind tegen de kap blaast in plaats van in het gezichtje van je baby.

7. Luiertas

Uiteraard neem je ook je goedgevulde luiertas mee. Daar stop je best de volgende spullen in: luiers, billendoekjes, flesje (als je flesvoeding geeft), een speentje en misschien wat reservekleertjes voor als je kleintje nat wordt of wanneer je te maken krijgt met een diarreeluier …

8. Zonnecrème

Als het koud is sta je er waarschijnlijk niet bij stil, maar je moet je baby altijd goed beschermen tegen de zon. Gebruik een kindvriendelijke zonnecrème en controleer zeker of het product niet over datum is.

In samenwerking met Lidl

We hebben ook een wekelijkse nieuwsbrief.

Wil jij die graag in je mailbox? Schrijf je dan hier in!

Reageer op artikel:
8 tips om je baby veilig mee naar buiten te nemen tijdens de wintermaanden
Sluiten