Mama & papa 25 Dec 2019 Paulien

8 redenen waarom je stiekem zelf aan de kindertafel wil zitten op Kerstmis

Tijdens het kerstdiner zijn de volwassenen meestal maar wat blij dat de kinderen aan een aparte tafel zitten, maar stiekem … wil jij ook wel aan de kindertafel zitten en wel hierom. 

1. Niets hoeft stiekem

Je ziet je nonkel af en toe stiekem z’n gsm checken, je moeder maakt een sissende sneer richting je vader en je zus ergert zich aan het gedrag van haar zoontje. Iedereen doet de hele tijd alsof er niks aan de hand is (op kerst is alles tenslotte peis en vree), maar uiteraard ziet iedereen die dingen wel.

Kinderen luisteren misschien niet altijd, ze zullen nooit stiekem hun telefoon checken (ze doen het gewoon) en als ze net een schop hebben gekregen van een ander kind, mag je dat in geuren en kleuren horen. Heerlijk eerlijk!

2. De band die aan zo’n kindertafel ontstaat is onbeschrijflijk

Kun je je dat nog herinneren? Dat je met je zusjes/broertjes/neefjes/nichtjes/kinderen van vrienden aan tafel zat en dat jullie elk jaar weer uitkeken naar Kerstmis? Het was feest. Er ontstond een band. Een gevoel van samenhorigheid, baldadigheid en geluk overspoelde de kindertafel. Ja, laten we dat gevoel weer ophalen.

3. Het kan niemand schelen of je stiekem al begint met eten

Het kerstdiner is hét moment om te tonen dat je tafelmanieren hebt. Achteloos al een paar kroketjes wegwerken voor je tafelgenoten hun bord hebben gekregen is dan ook not done. Aan de kindertafel maakt dat echter helemaal niet uit, en als de kroketten op zijn stuur je toch gewoon je neefje om nieuwe?

4. Geen onderwerp is te gek

Hier geen ongemakkelijke stiltes of te mijden gespreksonderwerpen – over politiek praten die jochies toch niet. Aan de kindertafel kan je gezellig meekletsen over van alles en nog wat, hoe trivialer hoe beter!

5. Een grote eter? Dan zit je hier goed!

Niemand houdt in de gaten of je nog een keer opschept. En nog een keer. Heb je het gevoel dat je goed vol zit? No worries, die broek kan gewoon even open! En mocht je last hebben van een food coma, het ladylike-gehalte aan de kindertafel is niet zo hoog gelukkig, dus een dutje na afloop is geen probleem.

6. De kindertafel krijgt als eerste te eten

Dat is gewoon een big plus.

7. Er is altijd wel een klein kind dat je de schuld kan geven

Ligt er eten op de vloer? Een grote vlek op je nieuwe blouse? Dat heeft je nichtje gedaan!

8. Niemand heeft in de gaten hoeveel wijn je al op hebt

Die kinderen geven niet om wijn dus kan jij zonder spiedende blikken nog een glas inschenken. Het enige waar ze zich om bekommeren, is het dessert en of er wel genoeg lol getrapt wordt.

Lees ook: Waarom jij het altijd kouder hebt dan je lief

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom je stiekem zelf aan de kindertafel wil zitten op Kerstmis
Sluiten