6 tips voor het versturen van geboortekaartjes

Als je geboortekaartje helemaal klaar is, is het tijd om ‘m te versturen. Met deze tips komt dat helemaal goed.

1. Begin ruim op tijd met het verzamelen van adressen

Misschien heeft iemand die je goed kent al heel wat adressen verzameld? Handig! Sowieso is de tijd waarin je zelf alle adressen moet gaan ronselen voorbij, want intussen zijn er online tools beschikbaar, van Pakske bijvoorbeeld. Gewoon even de link doorsturen naar vrienden en familie zodat ze zelf hun adres kunnen invullen en klaar.

2. Schrijf de enveloppen op tijd

Is de adressenlijst compleet? Dan is het verstandig om alvast de enveloppen te schrijven (en te beplakken met postzegels). Of je kunt kiezen voor adresstickers. Dat kost wat meer geld, maar het scheelt wel tijd.

Tip: Bij het ontwerpen van het geboortekaartje kan je best checken of 1 postzegel volstaat om je kaartje te versturen. Soms is de envelop nét iets groter dan het doorsnee formaat en zo lopen de verzendkosten onbedoeld snel op.

checklist geboortekaartje

3. Bestel een proefdruk

Bestel van tevoren altijd een proefdruk. Je zult zien dat de kleuren van het kaartje er op papier nét anders uitzien dan op het scherm. Bovendien wil je het papier voelen en eventueel dingen toevoegen, verwijderen of verbeteren. Laat de proefdruk aan meerdere mensen zien. Zo weet je ook zeker dat er geen spelfouten in staan. Vergeet natuurlijk wel de naam niet te verstoppen.

4. Bestel ongeveer 10% meer kaarten dan je nodig hebt

Helaas is de post niet 100% secuur en komt het weleens voor dat mensen geen geboortekaartje krijgen, terwijl je ‘m wel verstuurd hebt. Bestel daarom altijd extra geboortekaartjes. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je ook onverwachte bezoekers van een kaartje voorzien.

checklist geboortekaartje

5. Organiseer je een kraamfeest, babyborrel of drink? Stop dan een extra notitie hierover bij het geboortekaartje

Of bestel een insteekkaartje. Vaak wil je niet iedereen die je een geboortekaartje stuurt, uitnodigen voor het eventuele kraamfeest. Een apart kaartje om het feest aan te kondigen lost dit probleem op.

6. Relax, verstuur je kaartjes wanneer jij dat wil

Volgens de etiquette moet je de geboortekaartjes op de tweede dag na de bevalling versturen. Laat je niet gek maken, want elke bevalling is natuurlijk anders. Iedereen begrijpt wel dat je kapot bent en de kraamvisite kan best even op zich laten wachten.

Lees ook:
Geboortelijst: 5 baby-musthaves die wél duurzaam zijn
Tips voor een gender reveil, baby shower, babyborrel of verjaardagsfeestje
Checklist: praktische tips voor een perfect geboortekaartje
Kraamtijd: Waarom hebben baby’s het de tweede (en derde) nacht zo lastig?
Wat is Kind en Gezin precies en wat mag je verwachten?


Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
6 tips voor het versturen van geboortekaartjes
Sluiten