6 snelle en slimme opruimtips

Straks bezoek, maar zie je tussen het speelgoed nauwelijks nog de zetel staan? Dankzij deze tips ligt je living of de speelkamer er in no time weer netjes bij.

Speelgoedkist

Elk huisje heeft zijn kruisje. En zijn speelgoedkist. Deze van Lidl ziet er niet alleen superleuk uit, met een volume van 54 liter kan je er ook heel wat speelgoed in kwijt. Bovendien rol je ‘m makkelijk van de ene ruimte naar de andere. In tegenstelling tot bij een grote kast kunnen kinderen makkelijk zelf overal aan. Er is maar één regel: iets uithalen = iets terugsteken.

speelgoedkist

Slim speelgoed

Wist je dat er schoonmaakwagentjes en speelstofzuigers te vinden zijn die écht werken? Rommel opkuisen vonden ze nog nooit zo plezant. Ook een miniveegborstel is een topcadeau… voor jezelf.

Zitblok

Curverboxen zijn wel praktisch, maar niet mooi. In een zitblok slash opbergbox zoals deze kan je niet alleen allerlei prullen kwijt, hij ziet er nog leuk uit ook. Bovendien komt zo’n box van pas als je een extra zitplaats zoekt.

zitblok opbergbox

Vuilblik maakt proper

Veel kleine speeltjes oprapen duurt eeuwen, dus waarom ga je er niet met de grove borstel door? Letterlijk, bedoelen we dan. Neem er een vuilblik bij en schep het allemaal in één keer op. Of in twee keer, max.

Kindertafel met opbergvakken

Een kleine kunstenaar in huis die graag aan de slag gaat met tientallen wasco’s, potloden en stiften? Bij deze handige tafel zitten opbergnetten verstopt waar je alle schrijf- en knutselmateriaal in kwijt kan. Zo hoef je niet ver te lopen om alles uit te halen of op te bergen en heb je alweer kastruimte uitgespaard.

kindertafel opbergvak

Opruimlied

Kies een passend, opzwepend nummer en doop het om tot officiële opruimlied. Van zodra je ’t laat afspelen, weet je kindje dat het tijd is om alles weer op te bergen. Zo wordt ook opruimen een feest.

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
6 snelle en slimme opruimtips
Sluiten