Mi-time 8 okt 2019 Paulien

6 Manieren om efficiënt boodschappen te doen

Is desembrood beter dan spelt? En heb je die zak coquillettes (ook wel elleboogpasta genoemd) echt nodig? Of heb je gewoon niet goed gekeken?

Keuzes, keuzes, keuzes. We moeten al zoveel keuzes maken op een dag. En om dan ook nog úren in de supermarkt te slenteren, is best wel vermoeiend. Kijk daarom eens naar de onderstaande tips. Zo wordt boodschappen doen een stuk makkelijker en bovenal, efficiënter.

1. Kijk eens goed naar wat de ijskast je te bieden heeft

Soms vergeet je dat de vriezer barst van de ingrediënten. Waarschijnlijk omdat boodschappen doen een routine is geworden. Of omdat je, tijdens het maken van je boodschappenlijst, geen zin hebt om een blik te werpen in de vriezer.

Tijdens het maken van de wekelijkse boodschappenlijst, voordat je met je boodschappentassen het huis verlaat, is het verstandig om de ijskast grondig te onderzoeken. Met diepgevroren doperwten en een beetje munt flans je in no time een heerlijke soep in elkaar.

2. Maak altijd een boodschappenlijst

Hang een krijtbord op in de keuken. Daar kan je de dingen die op zijn opschrijven. Maak hier vervolgens een foto van en begeef je richting supermarkt. Een handgeschreven lijstje is ook altijd prettig. Neem wel een pen mee, zodat je de nodige spullen kunt doorstrepen. Zo creëer je overzicht en kom je niet met verassingen thuis.

3. Kies de buitenste ring

Is het je weleens opgevallen dat alle verse producten, zoals groenten en fruit, in de buitenste paden staan? Hoe verder je naar binnen loopt, des te meer onzin in je kar belandt. Vermijd dus die sneaky routes en ga er alleen heen als je boodschappenlijst dat aangeeft. En vermijd ze zeker als je honger hebt, anders kom je thuis met een berg chips en snoep die je niet nodig hebt.

4. Maak voor een aantal dagen een menu

Uitspraken als ‘Eenmaal per etmaal een eimaal’ en ‘Vrijdag visdag’ zijn er niet voor niets. Nee, iedere dag een drie-gangen-maal bedenken, is ietwat teveel van het goede. Maar het is heel handig om te weten wat je zo ongeveer gaat maken, de komende dagen. Vragen als ‘eet m’n partner vanavond thuis?’ of ‘ga ik morgenavond sporten?’ zijn dan wel belangrijk.

5. Haal eens per week de standaard boodschappen en vul die aan met versproducten

Dingen als rijst, diepvriesgroenten en luiers koop je eens per week. Voeg daar twee à drie keer per week de versproducten aan toe en je komt een heel eind. Kijk ook eens goed naar de aanbiedingen. Vooral dingen als luiers, diepvriesproducten en huishoudspullen zijn fijn. Maar, laat je niet misleiden. Drie doosjes tomaten voor de prijs van twee is vaak niet efficiënter.

6. Neem altijd twee boodschappentassen mee

Één voor de diepvries boodschappen en één voor de gewone boodschappen. Dit scheelt een hoop tijd bij thuiskomst.

Lees ook: 10 etenswaren waarvan je niet wist dat je ze kon invriezen

We hebben binnenkort ook een wekelijkse nieuwsbrief

Wil jij die graag elke week in je mailbox? Schrijf je dan hier in!

Reageer op artikel:
6 Manieren om efficiënt boodschappen te doen
Sluiten