Mama & papa 20 Jan 2020 redactie

6 dingen die je kan doen om de winterdip tegen te gaan

Vandaag is het blue monday, volgens wetenschappers dé dag waarop je neerslachtig wordt. En dat begrijpen we wel: het is donker, koud, de feestdagen zijn al ver verleden tijd, … Gelukkig zijn er genoeg manieren om dat neerslachtige gevoel tegen te gaan. Wij geven je onze 6 favoriete manieren om je winterdip door te komen!

Als je last hebt van een winterdipje, is het belangrijk om dingen te doen die jij leuk vindt en daar ook tijd voor te maken. Deze 6 activiteiten zullen je instant beter doen voelen!

1. Een welverdiende massage

Een massage kan wonderen doen voor je humeur en je lichaam. Je kan eens lief naar je partner kijken of een massage boeken bij een salon in je buurt. Nog beter is een massageapparaat kopen, zo kan je elke dag opnieuw genieten van wat welverdiende rust!

2. Wellnessdagje

Ongeveer in hetzelfde thema als bovenstaande: gun jezelf een wellnessdagje. En neen, dat hoeft absoluut niet veel geld te kosten. Koop een leuk gezichtsmaskertje, kook wat water om je gezicht te stomen en geef je gezicht een grondige beurt met een reinigingsborstel. Dat laatste kan je trouwens kopen bij Lidl voor maar € 29,99.

3. Doe iets voor jezelf

Doe eens iets voor jezelf! En dan bedoelen we iets dat je al maanden opschuift omdat andere dingen prioriteit krijgen. Al langer niet meer naar de kapper kunnen gaan? Wil je heel graag nog eens lekker uiteten gaan? Staat een manicure al heel lang op je to-do-list? Maak dan die afspraak en geniet ervan.

4. Een nieuwe hobby

Zoek een nieuwe hobby. Dat kan iets zijn dat je vroeger al deed maar je kan ook je grenzen verleggen en iets helemaal nieuws proberen. Heb je het echt te druk? Zoek dan iets leuks dat je thuis kan doen. Koop bijvoorbeeld wat verf en kwasten en schilder er op los.

5. Feel good

Met dit weer wil je liefst heel de dag in de zetel liggen. Wel, gun jezelf dan eens zo’n luilekkerdagje. Kies een paar leuke, romantische films uit, maak wat lekkere snacks klaar en zet je kinderen af bij de grootouders. Puur genieten!

6. Muziek

Muziek kan wonderen doen voor je gemoedstoestand. Je hebt vast wel een playlist waardoor je je onmiddellijk een pak vrolijker voelt. Knal je muziek door de boxen terwijl je een rotklusje doet en doe al dansend de afwas. Heb je even nood aan wat rust? Laat je partner dan even voor de kinderen zorgen en luister naar je favoriete muziek door een hoofdtelefoon. Een uurtje later kan jij er weer tegen!

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
6 dingen die je kan doen om de winterdip tegen te gaan
Sluiten