Zwangerschap 22 aug 2019 Paulien

5 redenen waarom het zo leuk is om als eerste van je vriendinnen een baby te krijgen

Als eerste zwanger zijn van al je vriendinnen is spannend maar tegelijkertijd ook super leuk. Jij en je partner bijten de spits af en vanaf nu zal alles anders zijn. Als jij de eerste bent van je vriendinnen mag je in je handjes klappen want er zijn een aantal redenen waarom dat zo leuk is.

Je hebt nog geen horrorverhalen gehoord over slecht slapende baby’s en iedereen telt af tot jouw uitgerekende datum. Heerlijk al die aandacht en daar komen dan nog deze 5 redenen bij!

1. De hoeveelheid babycadeautjes

Al je vriendinnen gaan voor het eerst los op de kraamafdeling en de ahhh’s en cute’s vliegen je om de oren. Omdat jij de eerst baby krijgt, word je overspoeld met cadeautjes.

Van accessoires voor in de babykamer tot rompertjes. Als jouw vriendinnen de babyafdeling hebben ontdekt, besteden ze hun salaris het liefst aan leuke cadeautjes voor jou en de baby.

2. Iedereen wil oppassen

En geloof ons, die wil verdwijnt als ze zelf eenmaal kinderen hebben. Nog niemand van jullie is gewend aan luiers of wil haar kinderen onder het behang plakken.

Ze zien baby’s nog als schattige wezentjes en willen dolgraag oppassen. Zelfs als jij oppert om naar een meerdaags festival te gaan, zijn er nog vriendinnen bereid om tijdens die dagen weg op jouw kleintje te passen. Handig!

3. Je vriendinnen zijn extreem meelevend

Als je een slechte dag hebt en daarover klaagt bij je vriendinnen zonder kids tonen ze alle begrip van de wereld. Ze zullen namelijk vinden dat hun eigen problemen wel meevallen vergeleken met die van jou en knikken ja op alles waar je over klaagt. Dat is ook wel eens fijn. Andere moeders zullen misschien zeggen dat het nu eenmaal zwaar is, niets aan te doen.

4. De aandacht voor jouw baby

Jouw baby wordt overladen met aandacht omdat hij of zij de eerste is. Al je vriendinnen willen je kleintje komen knuffelen, kusjes geven en verwennen met mooie cadeautjes. Ze houden nu al zielsveel van jouw baby want het is het eerste kleintje dat jullie vriendinnengroep vergezelt.

5. Iedereen neemt jouw excuses voor lief

Als je geen zin hebt in een avondje uit of winkeldagje met vriendinnen kun je altijd je baby-kaart inzetten. Ach, een leugentje om bestwil kan geen kwaad en jouw kleintje heeft vandaag zó veel last van buikkrampjes dat je echt niet weg kan. Weten zij veel.

Lees ook: 5 redenen waarom je zus onmisbaar is tijdens je zwangerschap

We hebben binnenkort ook een wekelijkse nieuwsbrief

Wil jij die graag elke week in je mailbox? Schrijf je dan hier in!

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het zo leuk is om als eerste van je vriendinnen een baby te krijgen
Sluiten