Mama & papa 25 Jul 2019 Paulien

12 ongemakken die vrouwen in de zomer doormaken

Hoera, eindelijk warm weer … Maar daar komen jammer genoeg heel wat struggles bij kijken. We klagen niet, maar staan toch even stil bij de ongemakken die vrouwen in de zomer doormaken.

Ongemakken in de zomer

1. Schurende dijen

Toen het nog koud was, kocht je in een optimistische bui al een licht zomerkleedje. Vervolgens hing het kleedje uitnodigend in je kledingkast te wachten. Nu kan je eindelijk dat zomerjurkje aandoen, maar heb je na een halve dag al last van jeukende bovenbenen die al snel vuurrood kleuren.

2. Uitgelopen make-up

’s Ochtends doe je je uiterste best om er zo flawless mogelijk uit te zien. Deze keer is het niet de regen die je make-up naar de vaantjes helpt. De warmte neemt die rol met plezier op zich.

Je dagcrème komt spontaan (met een halve liter zweet) uit je poriën en een uur later vind je je mascara op een heel andere plek terug dan waar die moet zitten.

3. Overal zweet

Op je stoel zitten alleen al zorgt ervoor dat het zweet in straaltjes van je rug loopt, laat staan dat je door de warmte moet stappen of fietsen. Laat dat witte, grijze of lichtgekleurde topje maar in de kast, want een hete dag is een garantie voor okselvijvers. Daar hoeft niet iedereen van mee te genieten.

4. Pluishaar

Je coupe wordt in de zomer sneller droog en pluist ook veel meer, en zelfs de beste olie verhelpt dat probleem niet. Beach hair is leuk, maar niet permanent.

5. Plakkende haren

Lang haar is mooi, maar met warm weer allesbehalve praktisch. Het valt vaak slapjes over je schouders en het haar in je nek is negen van de tien keer plakkerig en nat. Om over die froufrou op je voorhoofd nog maar te zwijgen.

De oplossing: met een hoge staart, dot of zijwaartse vlecht de deur uit.

6. Vergeten scheerbeurten

De zomer staat gelijk aan het jurkjesseizoen. Tot je erachter komt dat je je benen bent vergeten te scheren. Nu maar hopen dat niemand naar beneden kijkt.

7. Onverzorgde voeten

Bij blote benen horen open schoenen en bij open schoenen horen verzorgde voeten. Het kost je een dik uur, maar na wat scrub- en schuurbeurten ben je voorlopig van die droge eeltplekken op de zij- en achterkant van je voeten af.

Nu die nagels nog lakken.

8. Irritante bikinilijn

Hoe fijn zou het zijn als álle haartjes als sneeuw voor de zon verdwenen na een scheerbeurt? Voor je naar het strand gaat nog even je bikinilijn bijwerken? Geen goed idee; negen van de tien keer wordt het een slagveld.

In plaats van een zacht babyhuidje is je huid ruw, rood en pukkelig. Op je buik liggen dan maar, de hele dag.

9. Melkflessen

Als je niet gezegend bent met een huid die snel bruin wordt, is dit echt ergernis numero uno. Bezigheid van de dag: jaloers naar de bruine benen van vriendinnen en collega’s staren en hopen dat je in september ook kunt pronken met een tintje.

10. Met een rok op de fiets

Met hoge temperaturen kan je zwierige rok uit je kleerkast toveren. Het nadeel is dat je op de fiets meer bezig bent het ding continu naar beneden te trekken dan dat je op het verkeer let.

11. Kledingstress

Het is dertig graden, maar je kunt moeilijk op je werk aankomen in een shortje met teenslippers.

Doe je dan die broek aan waarin je de rest van de dag zit te puffen van de hitte of toch dat misschien iets te korte jurkje? Oneindig veel vraagstukken, waar (zo lijkt het) niemand het antwoord op kent.

12. Pijnlijke schoenen met hakken

Helaas doen schoenen met hakken meer pijn als het warm is. Door de warmte zetten je voeten uit en zitten de bandjes net iets krapper dan normaal. Dan toch maar die platte sandaaltjes aan.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
12 ongemakken die vrouwen in de zomer doormaken
Sluiten